İzmir’de MÜZİKveOTİZM & ODER & TOBAV işbirliğiyle kurduğumuz “İZMİR OTİZM ORKESTRASI ve KOROSU” çalışmalarına; Uzman müzik öğretmeni, müzik eğitimcileri ve psikolojik danışman eşliğinde Tobav’da başladı. Herhangi bir çalgı çalabilen ya da şarkı söyleyebilen otizm tanılı bireyler ve gönüllü eğitimciler arıyoruz. Katılım ücretsizdir. Lütfen bizimle iletişime geçiniz. İlgililere duyurulur.
İletişim: 0532 559 17 27
Email: muzikveotizm@hotmail.com
Çalışma videolarımız için lütfen aşağıdaki linki tıklayınız:
https://www.muzikveotizm.com/?page_id=1346
[fblike]
merhabalar..öncelikle çalışmalarınızda başarılar…engelli çocukların eğitimleri devlet tarafından karşılanıyormuş gibi görünsede o çocuğun sosyal hayata katılması çoğunlukla maddiyata dayanıyor…sizlerin başlattığı bu çalışma umarım çok güzel olacaaktır.bu çalışmada otizmli çocuk için yaş sınırı varmı? müzik çalışmaları ritm şeklinde oluyor sanırım videolarda öyle gördüm.size ayrıca sormak istediğim kulaktan dolma müzikle bir müzik aleti çalmaya çabalayan çocuklarada yardımcı olabiliyormusunuz..( çünkü nota ile öğretmeye çok çabaladık kabul etmedi.) teşekkürler…
Merhaba Aysun Hanım, mesajınız ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Otizmin farkındalığını gösterebilmek, bu alan üzerinde çalışmak isteyen eğitimcilere yol göstermek ve ailelere motivasyon sağlamak amacıyla böyle bir oluşum içindeyim. Müzik çalışmalarında otizmli çocuklar için herhangi bir yaş sınırlaması yoktur, fakat erken yaşta başlayan eğitim her zaman için tercih sebebidir. Müzik çalışmalarında ritmin önemi çok büyük fakat bu çalışmanın yanında çocuğun ilgisine göre bir çalgı eğitimi ile de eklenebilir. Nota eğitimini kimi çocuklarda kullanıyorum fakat rakamlar ve renklerden faydalanarak da çalgı öğretimi yapıyorum. Özellikle rakam eşleştirme yöntemiyle çok iyi düzeye gelen öğrencilerim var. Müzik çalışmalarının genel amacı; çocuğun boş zamanını değerlendirebileceği, problem davranışlarının yerine müziği koyarak sosyalleşmenin sağlanabileceği bir ortam oluşturmaktır. Saygılarımla. Orçun Berrakçay